Recuperari bunuri, reposesie bunuri, recuperari creante

Recuperari bunuri

In actualul context in care tot mai multe persoane fizice si juridice se vad lipsite de parti considerabile din venituri, este limpede ca acestea se vor afla in imposibilitate de plata pentru bunurile pe care le folosesc fara a fi proprietatea lor.

Echipa noastra de profesionisti va sta la dispozitie pentru a va recupera bunurile in siguranta, rapid si cu costuri operationale personalizate in functie de bugetul dvs si de complexitatea procedurilor necesare.

Va oferim atat acoperire nationala, cat si internationala, nu putine fiind cazurile in care bunuri supuse recuperarii au fost ascunse in afara tarii. Chiar si in aceste cazuri, insa, datorita expertizei dobandite de-a lungul anilor, am reusit sa ne reposedam clientii care, pe buna dreptate, isi pierdusera speranta de a mai redobandi bunurile.

Cui va adresati?

Clientii nostri constau in cea mai mare parte in persoane juridice, atat companii, cat si institutii, care sunt proprietarii de drept ai unor bunuri materiale si care, in baza unui contract, au imprumutat spre folosinta respectivele bunuri unor debitori, folosinta care a devenit abuziva din momentul in care debitorii, din cauze prevazute in contract, trebuiau sa returneze bunurile si, totusi, nu au facut-o, ramanand in posesia acelor bunuri.

Astfel, ne adresam tuturor societatilor de leasing, companiilor de asigurari, firmelor tip rent a car, agentiilor imobiliare, arendatorilor, institutiilor si oricarei companii care este proprietarul de drept al unui bun mobil ce este folosit fara drept de un tert.

De asemenea, ne adresam chiar si persoanelor fizice care fie au imprumutat un bun cu titlu de comodat, fie l-au vandut cu plata la un anumit termen sau esalonata in rate, atata timp cat a fost incheiat un contract in forma scrisa.

Cand pot solicita recuperarea unui bun?

In primul rand, trebuie sa fiti proprietarul de drept al bunului sau o persoana cu un interes in protejarea drepturilor proprietarului – de exemplu, un mandatar care se ingrijeste de bunurile proprietarului de drept.

In al doilea rand, trebuie ca dvs sa fi imprumutat debitorului bunul in baza unui contract incheiat in forma scrisa.

Astfel, procedura reposesiei poate fi inceputa atat in cazurile expres prevazute de contractul incheiat intre creditor si debitor, cat si in cazurile prevazute de lege.

De regula, aceste cazuri vor determina si incetarea contractului si constau in neexecutarea obligatiilor de catre una dintre parti – cel mai frecvent de catre debitor, intrucat creditorul are o sarcina mai usoara, si anume de a facilita utila si linistita folosinta de catre debitor, in timp ce debitorul are o obligatie care poate fi afectata mult mai usor de contexte economice nefavorabile, respectiv de a plati, din veniturile sale, contravaloarea folosintei.

Dincolo de imposibilitatea de plata a debitorului, poate fi si cazul unei folosinte abuzive, dincolo de limitele stabilite in contract sau in lege – spre exemplu, daca prin contract a fost interzisa subinchirierea, iar debitorul incalca aceasta obligatie. Sau daca debitorul era obligat sa asigure mentenanta bunului – de exemplu, o instalatie sau un utilaj – insa isi neglijeaza obligatia.

Nu excludem nici cazurile in care contractul s-a derulat fara probleme, insa, prevazand un termen pentru restituirea bunului catre creditor, a fost incalcat de catre debitorul ce a refuzat sa-l restituie.

Bineinteles, cazurile de mai sus nu acopera toate cazurile in care puteti solicita recuperarea unui bun. Oricat de complicata ar parea situatia in care va aflati, este foarte probabil ca echipa noastra sa mai fi rezolvat deja astfel de cazuri, asa ca asteptam sa ne sunati sau sa ne scrieti pentru a va pune la dispozitie toata expertiza noastra acumulata de-a lungul anilor.

Ce fel de bunuri pot fi supuse recuperarii?

Recuperarea de bunuri presupune in mod esential ca acestea sa fie bunuri materiale sau, dupa cum le denumeste legislatia, „corporale”. Cu alte cuvinte, trebuie sa existe din punct de vedere fizic. E drept ca autoturismele sunt cele mai frecvente bunuri supuse recuperarii. Insa, avem si foarte multe cazuri in care bunurile sunt utilaje agricole sau industriale ori diverse dispozitive, echipamente si instalatii.

De asemenea, si apartamentele, cladirile, respectiv terenurile, asadar imobilele in ansamblul lor, fac obiectul reposedarii. Nu putine sunt cazurile in care fostii chiriasi sau arendasi refuza sa paraseasca imobilul dupa ce a intervenit una din cauzele de incetare a contractului.

Deschide chatul
Scrie-ne pe Whatsapp
Powered by