Recuperari bunuri, reposesie bunuri, recuperari creante

Recuperari creante

Recuperarile de creante se pot efectua in doua metode: fie prin negocieri amiabile (extrajudiciare), fie prin intermediul instantei si al executorilor judecatoresti. Esential este ca recuperarea creantei sa fie realizata, astfel ca trebuie alese atent metodele si strategiile de negociere cu debitorii. 

In recuperarea creantei pot exista multiple inconveniente, unele de natura legala (prescriptia), altele de natura conventionala (opozitia debitorului). Pentru a nu risca pierderea creantei sau decaderea din drepturile legale, veti avea nevoie de asistenta specializata a unor profesionisti in recuperari de creante (recuperari debite).

Strategiile de recuperari creante trebuie adaptate in functie de anumite criterii specifice, cum ar fi profilul debitorului, valoarea creantei, atitudinea debitorului, solvabilitatea debitorului, natura creantei si alte criterii. Acestea sunt urmarite cu atentie de catre echipa AS Recover in vederea planificarii strategiei optime de recuperare.

Somatie de plata

Somatia de plata reprezinta acea insiintare oficiala transmisa debitorului in vederea restituirii creantei catre creditor. Somatia este comunicata fie prin executorul judecatoresc, fie direct prin scrisoare recomandata cu continut declarat. Prin somatie i se pune in vedere debitorului sa plateasca creanta, potrivit art. 1014 din Codul de Procedura Civila, intr-un termen de 15 zile de la primire.

Ordonanta de plata

Procedura are rolul de a preveni un proces de drept comun complet, fiind construita special pentru recuperarea creantelor prin intermediul instantei judecatoresti. Aceasta este o procedura cu caracter litigios si se aplica creantelor certe, lichide si exigibile. 

Avocatii nostri vor introduce ordonanta de plata in vederea recuperarii creantei daca debitorul dvs. nu a raspuns pozitiv negocierilor si nici somatiei de plata.

Deschide chatul
Scrie-ne pe Whatsapp
Powered by