Recuperari bunuri, reposesie bunuri, recuperari creante

Cum lucram?

Care este procedura recuperarii?

In primul si-n primul rand, vom face tot ce ne sta in putinta pentru a recupera amiabil bunul de la debitor, folosindu-ne de toata experienta de negociere si diplomatie a avocatilor si a consilierilor nostri juridici.

  • Pentru bunuri mobile

In cazurile in care debitorul refuza propunerea noastra, refuza sa discute cu noi sau nu poate fi contactat, vom proceda la identificarea bunului. In acest scop, ne vom deplasa in primul rand la domiciliul de fapt al debitorului, iar daca bunul nu se afla acolo, vom incepe sa adunam informatii cu privire la locatia unde s-ar putea afla in primul rand bunul, iar in al doilea rand debitorul.

Datorita experientei acumulate si mai ales a perseverentei ce ne ghideaza intreaga noastra activitate, ne vom asigura ca vom gasi bunurile dvs, chiar daca au fost ascunse, inclusiv in afara tarii.

  • Pentru bunuri imobile

Reposesia de bunuri imobile presupune in mod automat evacuarea fostilor chiriasi sau arendasi ce refuza sa paraseasca imobilul. In aceasta situatie, in cazul in care nu putem sa ii convingem sa o faca de bunavoie, vom apela la autoritatile abilitate sa exercite evacuarea fortata a acestora.

Ce documente trebuie sa va pun la dispozitie pentru a ma putea ajuta?

Cel mai important document pe care trebuie sa ni-l puneti la dispozitie este contractul prin care ati imprumutat bunul spre folosinta debitorului.

Dupa aceea, la fel de important este titlul de proprietate asupra bunului supus recuperarii, precum contractul prin care ati cumparat respectivul bun. In cazul in care sunteti reprezentantul proprietarului, va fi nevoie si de actul de imputernicire pe care il aveti din partea acestuia.

De asemenea, va mai fi nevoie sa completati o cerere de recuperare a bunului, la care veti anexa orice dovezi aveti pentru a demonstra faptul care a determinat necesitatea recuperarii bunului. De exemplu, in cazul neplatii de catre debitor a ratei pe care v-o datoreaza pentru folosinta bunului, vom avea nevoie de somatia de plata pe care i-ati comunicat-o, precum si de un document care sa ateste refuzul debitorului de a va restitui bunul sau, in cazul lipsei oricarui raspuns din partea acestuia, de o declaratie pe proprie raspundere.

Echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie.

Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita!

Deschide chatul
Scrie-ne pe Whatsapp
Powered by